De favoriete gerechten van mijn peuter deel 2: Dahl met groenten, vis en rijst
- Janiek Sol
- 27 mrt
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 30 mrt

Peuters en gezond eten: het blijft een uitdaging. Wat de ene dag een favoriet gerecht is, wordt de volgende dag met een volmondig ābahā afgekeurd. Toch zijn er een paar succesnummers die bij mijn peuter altijd in de smaak vallen.
Een daarvan is dahl met groenten, vis en rijst ā een supergezond en makkelijk recept dat perfect is voor jonge kinderen.
Waarom is dit recept perfect voor peuters?
š¤ Gezond: boordevol groenten, eiwitten en vezels
š¤ Makkelijk te maken: in een halfuurtje klaar
š¤ Zacht en smeuĆÆg: prettig voor kleine eters
Ingrediƫnten
150 gram rijst
250 gram rode linzen
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel garam masala
½ theelepel kurkuma
½ theelepel komijnzaadjes
1 bouillonblokje (eventueel met minder zout)
200 gram witvis (bijv. kabeljauw of koolvis)
100 gram doperwtjes
100 gram bloemkoolroosjes
Handje verse spinazie
Handje verse koriander
200 ml kokosmelk
1 blik tomatenblokjes
Olijfolie
Zo maak je het gerecht:
Kook de basis:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Was de linzen en kook ze in 500 ml water. Zodra het water kookt, voeg je het bouillonblokje toe. Laat 15 minuten koken.
Bereid de smaakmakers:
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Snijd de vis in kleine stukjes en voeg toe. Bak drie minuten.
Strooi de garam masala, kurkuma en komijnzaadjes erover en bak nog drie minuten.
Maak de dahl:
Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de groenten toe:
Kook de bloemkoolroosjes in zes minuten gaar.
Bak de spinazie en doperwtjes kort.
Alles samenvoegen:
Giet de linzen af en voeg ze, samen met de bloemkool, spinazie, doperwtjes en koriander, toe aan de pan.
Laat alles nog twee minuten doorkoken.
Extra tip
Voor extra smaak kunnen papaās en mamaās een lepel mango chutney toevoegen. Ook een schepje Griekse yoghurt is heerlijk erbij.
Eet smakelijk!



Opmerkingen