De 5 favoriete gerechten van mijn peuter deel 1: Bruine bonen met rijst
- Janiek Sol
- 26 feb
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 16 mrt

Peuters voederen blijft een interessant fenomeen. Wat de ene minuut het lievelingsgerecht lijkt te zijn, is de volgende minuut ‘vies’ en ‘bah’ en ‘niet lekker’. Toch zijn er een aantal gerechten die het altijd goed doen bij Kate.
Een daarvan is het bekende BBR: Bruine Bonen met Rijst. Een typisch Surinaams gerecht, super simpel en erg voedzaam. Kate is er gek op!
Wat heb je nodig?
Rijst
Ui
Bouillonblokje (eventueel de variant met minder zout)
Ketjap naar smaak
Een pot bruine bonen
Verse selderij
Water
Hoe maak je het klaar?
Snijd de ui in halve ringetjes en bak deze kort aan in de pan
Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking (wij gebruiken een rijstkoker, ideaal!)
Voeg de bruine bonen met vocht en al toe aan de pan
Wil je twee dagen smullen? Vul dan het potje van de bruine bonen met water en voeg dit toe aan de pan
Voeg een bouillonblokje toe aan de pan en wat ketjap naar smaak
Laat het geheel een minuut of 5 koken
Snijd ondertussen de verse selderij klein en voeg ook dit toe aan de pan
Laat het geheel nogmaals een minuut of 5 koken
Serveer de rijst met bruine bonen
Wij bakken er vaak nog een hamburgertje bij, ook is dit gerecht prima te combineren met bijvoorbeeld spinazie, andijvie of andere groenten. Meestal maken we BBR gelijk voor twee dagen, dat lukt prima met een grote pot bruine bonen. Smullen maar!
Van welke culinaire delicatesse geniet jouw peuter het meest?
Comments