top of page

De 5 favoriete gerechten van mijn peuter deel 1: Bruine bonen met rijst

  • Foto van schrijver: Janiek Sol
    Janiek Sol
  • 26 feb
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 16 mrt


Pexels
Pexels

Peuters voederen blijft een interessant fenomeen. Wat de ene minuut het lievelingsgerecht lijkt te zijn, is de volgende minuut ‘vies’ en ‘bah’ en ‘niet lekker’. Toch zijn er een aantal gerechten die het altijd goed doen bij Kate.


Een daarvan is het bekende BBR: Bruine Bonen met Rijst. Een typisch Surinaams gerecht, super simpel en erg voedzaam. Kate is er gek op! 


Wat heb je nodig?

  • Rijst

  • Ui

  • Bouillonblokje (eventueel de variant met minder zout)

  • Ketjap naar smaak

  • Een pot bruine bonen

  • Verse selderij

  • Water


Hoe maak je het klaar?

  1. Snijd de ui in halve ringetjes en bak deze kort aan in de pan

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking (wij gebruiken een rijstkoker, ideaal!)

  3. Voeg de bruine bonen met vocht en al toe aan de pan

  4. Wil je twee dagen smullen? Vul dan het potje van de bruine bonen met water en voeg dit toe aan de pan 

  5. Voeg een bouillonblokje toe aan de pan en wat ketjap naar smaak

  6. Laat het geheel een minuut of 5 koken

  7. Snijd ondertussen de verse selderij klein en voeg ook dit toe aan de pan

  8. Laat het geheel nogmaals een minuut of 5 koken

  9. Serveer de rijst met bruine bonen


Wij bakken er vaak nog een hamburgertje bij, ook is dit gerecht prima te combineren met bijvoorbeeld spinazie, andijvie of andere groenten. Meestal maken we BBR gelijk voor twee dagen, dat lukt prima met een grote pot bruine bonen.  Smullen maar!


Van welke culinaire delicatesse geniet jouw peuter het meest?


Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page